Levenscoach, persoonlijke bevrijding, 1:1 coaching

Course type
Coaching
Ages
18 - 99
From
€ 0,00
Levels
Beginner, Medior, Experienced, No experience needed

Ik helpt je graag het geluk en de veiligheid weer in je zelf te vinden en je de patronen en overtuigingen te belichten die je beperken. Ik wil je helpen weer te gaan leven vanuit je orginele ware natuur en kracht.

De sessies zijn bedoeld voor mensen die voelen dat ze niet tot hun recht komen, niet lekker in hun vel zitten, last hebben van verwachtingen van anderen, te veel vanuit hun denken leven, relatieproblemen ervaren ... kortom niet effectief leven. Het is mijn passie om samen met jou de sluier op te lichten van geconditioneerd denken en je volop te laten genieten in en als je originele spontane puurheid.

De werkwijze is dat er geen vaste werkwijze is. Laat ik daar op voorhand duidelijk over zijn. Als er een doel is, dan is dat doel vrij komen van doelen, en daardoor ten volle te leven.

In een ontmoeting zijn we de ruimte voor wat er speelt. We zijn het liefdevolle bewustzijn dat kijkt naar ‘het probleem’ zonder het te interpreteren, analyseren of er oplossingen voor aan te dragen. In een sessie gaan we direct ervaren dat het juist de identificatie met ons verstand – onze denkbeelden, overtuigingen en problemen – is die ons weghoudt bij de Levensstroom. Deze directe ervaring veroorzaakt een verschuiving in perceptie.

"Het gaat echter om een dermate fundamentele verschuiving in de manier waarop we kijken, dat disharmonieuze gedachtepatronen hun lading verliezen doordat ze gezien kunnen worden voor wat ze zijn, vanuit de oneindige kracht van ons wezen"
We hoeven dus niet onze opvattingen of denkwijze te veranderen, maar gaan wat we als “ons leven” zagen vanuit een heel nieuw, vers en natuurlijk perspectief be-leven. Daardoor verandert de levenservaring vanzelf, zonder moeite. Wanneer we wakker worden uit de wereld van zorgen, komen we thuis bij het gemak van ons Zelf: onze natuurlijke staat!
Arie's aanpak is wellicht deels te vangen in termen als vernieuwend coachen of helend coachen. Het gaat echter om een dermate fundamentele verschuiving in de manier waarop we kijken, dat disharmonieuze gedachtepatronen hun lading verliezen doordat ze gezien kunnen worden voor wat ze zijn vanuit de oneindige kracht van ons wezen. Dit heeft een diep zelfhelend effect, en kan verrassend en overweldigend zijn.

Ik ben er voor je als je het gevoel hebt dat je je leven niet ten volle leeft. Dit kan een onbestemd gevoel zijn dat er iets mist, dat je geen vervulling kunt vinden, maar uit zich ook vaak in concretere klachten, we lopen dan vaak vast. Dit zijn tekenen dat er iets te veranderen staat. Veel voorkomende klachten zijn:

• Gebrek aan zingeving• Lichamelijke klachten• Burnout• Angsten, fobieën• Laag zelfbeeld• Stress• Depressie, droefheid• Rouw en verlies• Trauma (verwerking)• Carrièreproblemen• Weinig energie• Relatieproblemen• Verslaving• Problemen met kinderen

Mijn ervaring is dat we vaak het gevoel hebben dat het oude, dat wat we doen of deden, maar met name onze opvattingen hier over, niet meer werkt, maar dat we het nieuwe nog niet kunnen zien of aandurven. Het vasthouden aan het oude lijkt veilig, het is bekend, maar gaat steeds meer energie kosten. De klachten die ervaren worden zijn een uitnodiging om te luisteren. Er komt een punt dat we óf gaan luisteren óf dat iets ons tot luisteren dwingt. De vraag is hoe lang en hoe veel energie we blijven stoppen in het tegenhouden van het leven.

In wezen hoeven we hier niets voor te doen. We hoeven niet los te laten, we hoeven niet te accepteren.

"Zodra we ons Zelf ervaren valt er geen keuze meer te maken en is er geen weg meer terug"

Zodra we zien dat onze opvatting van het leven iets heel anders is dan het leven, verliest de identificatie met wat er speelt zijn grip en wordt er als vanzelf los gelaten. We hoeven dan niet meer te overleven, we kunnen gewoon leven. Er ontstaat een bevrijding. We houden dan niet meer vast uit gewoonte, vanwege de “vermeende” veiligheid van wat bekend is, maar laten het leven zich als vanzelf openbaren in al haar facetten.

Het goede nieuws is dus; zodra we ons Zelf ervaren valt er geen keuze meer te maken en is er geen weg meer terug. Deze benadering kan contra-intuïtief overkomen voor ons geconditioneerde verstand dat alleen maar controle zoekt, en is juist daardoor zo paradoxaal doeltreffend!

Na een eerste ontmoetingen kunnen wij een of een aantal vervolg lessen boeken. Het aantal hiervan laat ik afhangen van jouw wensen en hierbij krijg je natuurlijk advies!

Find out less

Offers

Levenscoach, persoonlijke bevrijding in t Gooi

Location type
At the teachers home
Place
Huizen
Languages
Nederlands (Dutch), English (Engels)

Levenscoach/Persoonlijke bevrijding

Duration
60 minutes
Frequency
1
Price
€ 75,00
Book now

kennismakingsgesprek (online)

Duration
15 minutes
Frequency
1
Price
€ 0,00
Book now

Teacher availability

arrow

Map

Comparable courses

arrow