Mindfulness Based Stress Reductie training online

Course type
Cursus
Ages
18 - 99
From
€ 450,00
Levels
Beginner, Geen ervaring vereist
Categories

- Ervaar je veel stress?
- Voel je vaak onrust?
- Heb je moeite met in slaap komen of doorslapen?
- Pieker je veel en gaan gedachten soms met je op de loop?
- Zou je met deze belemmeringen anders om willen gaan?
- Ben je nieuwsgierig naar wat mindfulness voor je kan betekenen?

Vaak hebben we de neiging om weg te willen blijven van onprettige gedachten en emoties zoals stress, faalangst, schuldgevoel of onrust. Door gericht aandacht te geven aan gedachten, gevoelens en lichamelijke ervaringen word je bewust van gewoontes en patronen. Dit kan je helpen om te kiezen voor een effectievere manier van omgaan met belemmerende stress, drukte, piekeren, onrust of pijn. Zo kan een grotere keuzevrijheid ontstaan en kun je meer ruimte geven aan wat je nodig hebt.

Mindfulness is eigenlijk een manier van leven waarbij je ontvankelijk en bewust door het leven gaat. Je leert zaken die niet veranderd kunnen worden te erkennen en voor zover mogelijk te accepteren. Daarnaast kan je ook leren te genieten van kleine èn grote gebeurtenissen in je leven zodat je evenwichtiger in het leven staat en je levenskwaliteit toeneemt.

In acht wekelijkse online bijeenkomsten onderzoek je door middel van aandachtsoefeningen (meditaties) welke gedachten, emoties en lichamelijke gewaarwordingen bij jou aanwezig zijn en welke keuzes je kunt maken om hiermee in balans en ontvankelijk om te gaan. Verder bespreken we de werking van het menselijke brein en is er mogelijkheid om ervaringen tijdens het thuis oefenen uit te wisselen. Je krijgt een werkboek en hebt toegang tot geluidsbestanden met begeleide meditaties zodat je na afloop van de training in staat bent zelfstandig door te gaan met mindfulness.
Voorafgaand aan de training neem ik telefonisch contact met je op voor een intakegesprek (ongeveer 15 minuten) zodat je zeker weet of dit voor jou de juiste training is. Bij de training is een optioneel online stiltedagdeel op zondag 19 maart van 10 tot 14 uur inbegrepen.
Aan het einde van de training ben je in staat om zelfstandig te mediteren en mindfulness toe te passen in het dagelijks leven.

De werkmap Mindfulness Based Stress Reductie Training die gebruikt wordt, is een door Radboudumc Centrum voor mindfulness bewerkte versie van de Engelstalige Mindfulness-Based Stress Reduction Training ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn voor het Center for Medicine, Health Care and Society verbonden aan de Faculteit Geneeskunden van de Universiteit van Massachussets. Deze training is veelvuldig op effectiviteit onderzocht bij verschillende populaties (van schoolkinderen tot specifieke patiëntengroepen en beroepsgroepen (bijvoorbeeld: militairen, artsen, verpleegkundigen, onderwijsprofessionals).

Het is belangrijk dat je tijdens de training alleen in een ruimte kunt zijn waar je ongestoord deel kunt nemen en je de beschikking hebt over een laptop of desktop waarop je ZOOM (gratis account) hebt geïnstalleerd.

Raadpleeg je zorgverzekeraar of deze de MBSR-training (gedeeltelijk)vergoed of vraag je werkgever of deze uit het (persoonlijk) opleidingsbudget kan worden bekostigd. Bij de Vereniging voor Mindfulness Based Trainers Nederland ben ik geregistreerd als categorie 1 trainer.

Find out less

Offers

MBSR dinsdag online

Book now
More information arrow-right
Date/time
3/28/2023, 5:00 PM
Location type
Online
Price
€ 450,00
Frequency
8
Educator
Mindfulness-matters
Languages
Nederlands (Dutch)

Map

Comparable courses

arrow