Schermen

Course type
Grouplesson
location
See offers
Ages
16 - 99
From
€ 0,00
Levels
No experience needed
Categories

Bij Sportcentrum VU bieden we de mogelijkheid om te leren schermen, dus als je hier interesse in hebt, ben je bij ons aan het juiste adres!

De schermles is klassikaal opgezet en omvat een warming-up, algemene oefeningen en specifieke schermoefeningen. De les wordt afgesloten met een partijtje. Tijdens het schermen maak je gebruik van een floret, een licht hanteerbaar steekwapen met een stompe punt. Het enige wat je nodig hebt om mee te doen is een trainingsbroek en zaalschoenen die geschikt zijn voor binnen. De schermactiviteiten vinden plaats in de studio's op Uilenstede in Amstelveen.

Je kunt het rooster bekijken voor meer informatie over de beschikbare lesuren.

Wat is schermen eigenlijk? Schermen is al sinds 1896 een Olympische sport waarbij twee tegenstanders in een duel elkaar proberen uit te schakelen. Het is een fantasierijke vorm van vechten waarbij je veel beschermende kleding draagt, zodat je geen verwondingen oploopt. Bij schermen hanteer je drie verschillende wapens: degen, sabel en floret. Deze individuele sport is toegankelijk voor deelnemers vanaf zes jaar en door toewijding en oefening kun je je eigen spel en stijl geleidelijk verbeteren. Voor studenten biedt schermen een creatieve manier om op een sportieve en gedisciplineerde manier met een tegenstander in een gevechtssituatie om te gaan, waarbij balans, snelheid, coördinatie en respect sleutelwoorden zijn. Technisch en tactisch onderricht wordt hierbij gecombineerd met speelse vormen.

Bij de schermlessen van Sportcentrum VU zijn alle benodigde attributen aanwezig, zoals maskers, wapens, vesten en handschoenen. Het is belangrijk om goede, ondersteunende indoorsportschoenen te dragen en comfortabele sportkleding. Vergeet ook niet om een drinkflesje en een handdoek mee te nemen voor het zweten. Let op: het gebruik van een handdoek is verplicht bij Sportcentrum VU, zowel bij groepslessen als in de fitnessruimte.

MET DE SPORT & CULTUURKAART AMSTELVEEN
Met het lidmaatschap van de Sport & Cultuurkaart Amstelveen is de toegang tot Sportcentrum VU gratis. Alle lessen zijn vanaf 16 jaar, er kan bij entree om je ID-kaart, paspoort of rijbewijs worden gevraagd voor eventuele leeftijds -en identiteitscontrole. Houd de actuele agenda in de gaten voor het aanbod en eventuele wijzigingen.

Schrijf je nu direct in voor een specifieke les of jouw bezoek aan onze fitness en kom langs. Laat bij binnenkomst je Sport & Cultuurkaart scannen en you are ready to go!

Find out less

Schedule options

Offers

Schermles rooster 2023-2024

Duration lessons (in minutes)
90
Languages
Nederlands (Dutch), English (Engels)
Address
Uilenstede 100, 1183 AM, Amstelveen

Gratis deelname met de S&C kaart Amstelveen

Frequency
1
Price
Book now

Map

Comparable courses

arrow