Roofvogel zelf vliegen workshop

Course type
Workshop
Ages
10 - 99
From
€ 47,00
Levels
No experience needed
Categories

Vind jij roofvogels en uilen ook zulke machtige dieren, wil je hier meer over leren en zou jij weleens van dichtbij deze volgens willen ervaren? Dan is deze workshop wellicht wel iets voor jou.

We starten deze workshop met koffie/thee of limonade en geven jullie vervolgens meer achtergrond over deze bijzondere dieren.

We zullen je ondere meer vertellen over de herkomst van het woord loerdraaien. Je kent dit woord wellicht vanuit het gezegde "iemand een loer draaien".
Loerdraaien is eeuwenoude manier die door valkeniers gebruikt wordt om hun valken te trainen en voor te bereiden op de jacht. Deze techniek wordt tot op vandaag nog gebruikt om roofvogels te trainen door valkeniers.

Hierna gaan we snel aan de slag en maak je kennis met met verschillende vogels zoals buizerds, arenden, uilen en gieren. Van elke vogel leer je uitgebreid meer over hun herkomst, leefgebied, de jacht en gewoontes om te overleven. De workshop is interactief, laagdrempelig en je kunt al je vragen aan ons stellen.

De rest van de middag mag je zelf met de vogels aan de slag. De vogels worden zoveel mogelijk door jezelf gevlogen. We zullen je natuurlijk hierbij assisteren, maar je zult zelf ervaren hoe het is wanneer zo'n grote vogel aankomt vliegen en op je arm landt.

Je hebt tijdens de workshop en daarna volop de mogelijkheid om foto's te maken met de vogels zodat je deze speciale ervaring nooit meer zal vergeten.

De roofvogel workshops worden gegeven in Dinteloord en duurt ongeveer 2 uur. De groep workshop bestaat uit een groep van ongeveer een 15 tal mensen.

Find out less

Offers

Roofvogelworkshop december '22

Inschrijving gesloten
Available spots
15
Location type
At a location
Place
Dinteloord
Languages
Nederlands (Dutch)

Roofvogelworkshop januari '23

Inschrijving gesloten
Available spots
15
Location type
At a location
Place
Dinteloord
Languages
Nederlands (Dutch)

Roofvogel workshop 3 februari 2024

Inschrijving gesloten
Available spots
15
Location type
At a location
Place
Dinteloord
Price
Reguliere prijs: €47.00
Languages
Nederlands (Dutch)

Map

Comparable courses

arrow