Salsa cursus voor beginners

Course type
Course
Ages
16 - 99
From
€ 60,00
Levels
Beginner, No experience needed
Categories

Ook in Nederland is de opmars van de salsa niet te ontkennen. Swingende heupen, zwaaiende armen en zwoele blikken – de salsadans is een populaire dans van hoofdzakelijk Cubaanse oorsprong, die inmiddels tot een wereldwijd geliefde vorm van zowel muziek als dans is uitgegroeid. De dans is populair onder zowel jong als oud en wordt door het hele land beoefend.

Salsa is een verzamelnaam voor diverse muzikale stijlen uit Latijns-Amerika. Zodoende zijn er eveneens veel verschillende vormen van de salsadans. Denk bijvoorbeeld aan de son, mambo en chachacha. De dansvorm komt van oorsprong voort uit de Cubaanse Son, maar heeft zich op allerlei verschillende manieren verder weten te ontwikkelen in het Caraïbische gebied, Latijns-Amerika en zelfs in Noord-Amerika.

Salsadansen doet u op een vierkwartsmaat, waarbij u steeds 2 stappen met een pauze zet. De dans bestaat dus uit 8 tellen (2 keer 4 tellen) waar u bij elke 4 tellen 1 tel een korte pauze neemt. Het hangt van de stijl af op welke tel de rust plaatsvindt. De Cubaanse salsa pauzeert bijvoorbeeld op de eerste tel, de New York-stijl salsa op de tweede tel en de son salsa op de vierde tel. Met de vele stijlen en variaties is salsa dus een flexibele vorm van dans. Een aspect dat in iedere salsales terugkomt is het feit dat de nadruk op beweging ligt én dat u niet over de gehele dansvloer beweegt, maar op één plek danst.

Wij zijn gespecialiseerd in de Salsa On1 (LA Style). Wil jij ook Salsa leren dansen? Schrijf je dan samen met je(dans)partner direct in voor deze salsacursus en krijg spoedig alle kneepjes onder de knie.

Let op: Je kunt je direct inschrijven voor deze les. Cursusbedrag wordt vermeld per persoon. Aanmelden kan in paren, dit betekent dat je dus 2 keer een boeking moet doen.

Find out less

Offers

Comparable courses

arrow