Salsa cursus voor beginners

Course type
Course
Ages
16 - 99
From
€ 60,00
Levels
Beginner, No experience needed
Categories

In Nederland is de opkomst van salsa niet te missen. De vurige heupbewegingen, uitgestrekte armen en verleidelijke blikken kenmerken de salsadans, die voornamelijk afkomstig is uit Cuba en inmiddels is uitgegroeid tot een wereldwijd geliefde vorm van zowel muziek als dans. Salsa is populair bij mensen van alle leeftijden en wordt door het hele land beoefend.

Salsa is een overkoepelende term voor diverse muzikale stijlen uit Latijns-Amerika, wat heeft geleid tot verschillende vormen van salsadansen. Voorbeelden hiervan zijn de son, mambo en chachacha. Hoewel de dans oorspronkelijk afstamt van de Cubaanse Son, heeft het zich op verschillende manieren ontwikkeld in het Caraïbische gebied, Latijns-Amerika en zelfs Noord-Amerika.

Salsa wordt gedanst op een vierkwartsmaat, waarbij je steeds 2 stappen zet gevolgd door een korte pauze. De dans bestaat dus uit 8 tellen (2 keer 4 tellen), waarbij bij elke 4 tellen 1 tel wordt gepauzeerd. De rust kan variëren afhankelijk van de stijl; de Cubaanse salsa heeft bijvoorbeeld een pauze op de eerste tel, terwijl de New York-stijl salsa dit op de tweede tel heeft en de son salsa op de vierde tel. Met zoveel stijlen en variaties is salsa een flexibele dansvorm. Een gemeenschappelijk kenmerk in elke salsales is de focus op beweging en het dansen op één plek in plaats van over de hele dansvloer.

Bij ons specialiseren we ons in Salsa On1 (LA Style). Wil je ook salsa leren dansen? Schrijf je dan samen met je danspartner in voor deze salsacursus en je zult snel de fijne kneepjes van deze dans onder de knie krijgen.

Opmerking: Je kunt je direct inschrijven voor deze les. Het cursusgeld wordt per persoon vermeld. Inschrijven is per paar mogelijk, wat betekent dat je twee boekingen moet doen.

Find out less

Offers

Dinsdagavond zomercursus

Inschrijving gesloten
Available spots
20
Location type
Op een leslocatie
Place
Capelle aan den IJssel
Price
Reguliere prijs: €60.00
Languages
Nederlands (Dutch), English (Engels)

Salsacursus 16+ | start 7-11-24

Inschrijving gesloten
Available spots
20
Location type
Op een leslocatie
Place
Capelle aan den IJssel
Price
Reguliere prijs: €60.00
Languages
Nederlands (Dutch), English (Engels)

Map

Comparable courses

arrow