Sjobbe

Sjobbe

verified
4.3 (3 ratings)
Send message

About me

Al bijna 20 jaar ben ik Valkenier en verzorg ik samen met mijn vrouw Eveline en onze 25 roofvogels en uilen diverse educatieve activiteiten zoals roofvogelshows, roofvogel kinderfeestje, en roofvogel workshop voor particulieren als bedrijven. De roofvogelworkshops worden gegeven in Dinteloord in Noord-Brabant, maar ik reis met mijn vogels het hele land door.

Samenwerken met deze dieren en de interactie met het publiek vind ik fantastisch. Niet alleen omdat het gewoon leuk is, maar ook omdat ik op deze manier aandacht kan genereren voor deze prachtige dieren.

Respect en begrip voor dieren en dus ook roofvogels begint met contact met dieren. Roofvogels kunnen voor sommige mensen eng en gevaarlijk overkomen, maar zij hebben hun hele belangrijke rol in ons eco-systeem. Na het contact met deze dieren leidt dit direct tot meer empathie en en respect. Voor kinderen geldt bovendien dat als kinderen respect hebben voor dieren zij dit ook sneller zullen hebben richting hun medemens.

In mijn roofvogels- en uilenshows zit ook altijd een educatief element, zodat de algemene kennis over deze dieren groeit.

Vanzelfsprekend staat welzijn en verantwoord omgaan met dieren centraal! Ik ben een door het ministerie erkend valkenier en aangesloten bij de stichting verantwoord roofvogels houden!

Mijn opleiding tot valkenier is een 2-jarige opleiding en ik zou willen dat iedereen verplicht is om de opleiding te volgen alvorens deze vogels te houden. Ik zet me daarnaast ook in voor alle wilde soortgenoten met mijn stichting natuurbehoud Roofvogels en Uilen zet zich ook in voor de wilde soortgenoten. Ons doel is het behouden en beschermen van (verschillende soorten) roofvogels en uilen in het wild. Dit doen wij onder andere door geld op te halen voor nestkasten, meehelpen met broedprogramma's bedreigde soorten en soms ook opvang en rehabilitatie van gewonde roofvogels en uilen.

Ik heb op dit moment 30 vogels oa een Europese oehoe, witwang dwergooruil, kerkuil, Roodrugbuizerd, slechtvalk, kapgier, chiliarend, gekroonde tok, woestijndbuizerd, sakervalk, Afrikaanse oehoe en een zuidelijke hoornraaf.
De vogels zijn speciaal getraind en worden goed verzorgd en 2 keer per jaar worden zij uitgebreid gecontroleerd door een dierenarts.
Ook worden de roofvolgels ingezet als overlast bestrijding van bijvoorbeeld duiven, meeuwen of kraaien.

Roofvogels en uilen zijn geen huisdieren! Dit kan niet vaak genoeg gezegd worden. Ze vergen een speciale verzorging en voeding.

Find out less

Offers

arrow

Education & Experience

arrow
Education

Wij zijn beide door het ministerie erkend valkenier en zijn in het bezit van onze valkeniersakte. Dit houdt onder andere in dat wij mogen jagen met een havik en een slechtvalk. Tevens heb ik mijn MBO niveau 4 Diploma gericht op (honden) training met al mijn stages gericht op roofvogels en uilen. van valkeniers bedrijven tot grote kwekers. Daarnaast zijn wij inmiddels ook in bezit van onze vakbekwaamheid diploma vogels.

Experience

Ik geef al bijna 20 jaar uilen en roofvogels shows in Brabant en de rest van Nederland.

Diplomas

arrow

Reviews

arrow

Teacher availability

arrow

Map