Rick

Rick

verified
Send message

About me

Fashion, sport en portretfotografie voor advertising en editorial doeleinden. Voornamelijk in Nederland, maar ook internationaal actief. Met een portfolio bestaande uit punchy, up close en kleurrijk werk.

Ik begon al redelijk jong aan fotograferen met professionele ambities. Dit was in de straten van Rotterdam en London, gefocust op de skate en graffiti scene. De straat is nog steeds waar ik het meeste inspiratie kan terugvinden. De mode die word gedragen, de vormen die het zonlicht door de dag aanneemt, waar kleuren hun eigen gang gaan. Later ben ik dit gaan mixen met mij andere inspiratie: de vechtsport. De afgetrainde atleten, de intimiteit van de sport en dynamiek die je in deze wereld terug kunt vinden.

Nu afgestudeerd in toegepaste fotografie, ervaring als assistent voor veel toffe (voornamelijk) Nederlandse fotografen mogen werken, actief als beeldbewerker, bekend met zowel bestaand als flitslicht maakt dat ik al snel veel ervaring ben gaan opbouwen die interessant is om te delen.

Find out less

Offers

arrow

Education & Experience

arrow
Education

HBO Nederlandse Academie voor Beeldcreatie

Experience

Gefotografeerd en gepubliceerd door Sennheiser, Bjorn Borg, Womenshealth, WE fashion, GUP NEW Talent 2020, Dutch National Portrait Gallery RABO photographic portrait talent 2020, Supmedi en meer.

Afgestudeerd aan het HBO op de NAVB. Afstudeerscriptie opgenomen in het Nederlands Fotomuseum.

Assistent voor o.a. Ruud Baan, Marc de Groot, Mick de Lint, Carmen Kemmink, Jasper Suyk en meer.

Retouching voor AVROTROS, Cast Iron, Footlocker, Mason Garments, Nike, PME Legend, Vanguard.

Diplomas

arrow

Map