Nicolette

Nicolette

Send message

About me

Keramiek is passie voor mij. Als klein meisje raakte ik al betoverd, als we in Frankrijk potteries bezochten. De vormen, het glazuur en de magie van de sfeer in de pottenbakkerij. Ik put vaak inspiratie uit vormen in de micro en macrokosmos. Grillige lijnen, cirkels, geometrie, spiralen... alles komt voor in de natuur en is naar mijn eigen gevoel ook een afspiegeling van ons eigen zijn.
Als ik scheppend bezig ben, voel ik me een volledig mens. En als ik daarmee andere mensen raak of blij maak, is het beeld compleet.

Tijdens mijn werkzaamheden als docente keramiek ontdekte ik gaandeweg dat mensen vaak behoefte hebben aan verdieping, zingeving, ontspanning, psychische en lichamelijke balans in hun leven. En de creativiteit is voor velen een geweldige manier om te ontdekken hoe we op een andere manier naar onszelf en de wereld kunnen kijken.

Daarnaast is mijn overtuiging dat een gezonde manier van leven op het gebied van voeding en bewegen ook een mooie bijdrage is voor het vinden en behouden van een bepaald evenwicht in onze geest en lichaam.
Enerzijds creativiteit en anderzijds gezond (en lekker) eten en bewegen brachten mij uiteindelijk bij het idee om een coachopleiding te volgen. Altijd benieuwd wat er voor ideeën bij anderen leven en hoe je die kunt inpassen in je eigen leven.

In 2020/2021 heb ik de hbo+ opleiding leefstijlcoaching bij Sonnevelt opleidingen gevolgd en succesvol met een examen afgerond.
Ik werk vanuit een holistische visie, dat wil zeggen dat ik geloof in het werken op meerdere terreinen aan de ontwikkeling van de mens. Op deze manier zijn we in staat om ons (weer) volledig te voelen en een krachtige eigen basis te vormen voor ons bestaan. Dit is eens te meer van belang in een zeer gefragmentariseerde en gespecialiseerde samenleving naar mijn idee.

Find out less

Offers

arrow

Education & Experience

arrow
Education

Opleiding beeldende vorming, Opleiding Nederlandse Keramiekopleiding Gouda ( 3-jarig) en extra leerjaar plus jaar masterclass, extra lessen porselein draaien, werken met ingelegd porselein, decoratietechnieken. boetseerlessen Frank Stoopman, modeltekenen atelier van der Woerd

Experience

Sinds 2013 werkzaam als zelfstandig docent keramiek. Draailessen, boetseren, werken met gipsmallen, werken met kleiplaten, glazuurtecnieken, decoreertechnieken, coaching sinds 2021.

Teacher availability

arrow

Map