Nadien

Nadien

verified
Send message

About me

Hoi, ik ben Nadien en ik bied sinds 2018 diverse wijncursussen aan.

Mijn affiniteit met wijn is begonnen in Zuid-Frankrijk waar ik in 2011 ging studeren aan de Université d’Aix-Marseille en woonde in het schilderachtige stadje Aix-en-Provence.

Toen ik daar zat en mijn eerste slokje rosé onder de Provençaalse zon nam veranderde mijn leven. Het was iets wat ik nog nooit had geproefd. (Mind you: ik was tenslotte student en kwam niet heel veel verder dan een chardonnay thuis in Rotterdam). Het kwaad was geschied: hier wilde ik alles over weten!

Ik kreeg al snel de smaak te pakken en begon de chateaus in de omgeving te bezoeken en ging naar alle proeverijen die ik kon vinden. Elke week liet ik me adviseren en onderwijzen door de eigenaar van de lokale wijnwinkel en kwam ik weer thuis met Sancerre, Gigondas of Beaumes-de-Venise. Ik begon over wijn te lezen en had inmiddels ook The Wine Bible besteld, zodat ik alle gebieden meteen kon opzoeken. Bij thuiskomst ben ik begonnen mijn enthousiasme voor wijn te delen met kennissen en vrienden en organiseerde ik mijn eerste wijnproeverij. Ik ben een tijd doorgegaan met het organiseren van wijnproeverijen als hobby. Maar eind 2018 heb ik besloten om van mijn hobby mijn beroep te maken.

Sindsdien organiseer ik met regelmaat verschillende wijncursussen en proeverijen, van SDEN1, 2 en 3 tot sherry. Ik ben nu fulltime met wijn bezig en nog steeds is dit de beste beslissing geweest van mijn leven. Elke dag wakker worden en doen wat je leuk vindt – dat wil toch iedereen?

Wil jij dieper in het glaasje duiken? Goed idee! Kom een wijncursus volgen! Bij mij kun je terecht voor oa SDEN2 en SDEN3 cursussen. Wil je een wijncursus op locatie of heb je een andere vraag? Laat je horen en volg een wijncursus bij mij!

Tot snel,
Nadien

Find out less

Offers

arrow

Education & Experience

arrow
Education

- Wine & Spirit Education Trust Diploma Level 4 (2019-2021)

Experience

- Ik heb al ruim 7 jaar mijn eigen bedrijf waar ik wijncursussen en proeverijen aanbied

Educator

Le Club des Vins

Teacher availability

arrow

Map