Mimi

Mimi

verified
4.4 (5 ratings)
Send message

About me

Ik ben Mimi, native-speaker en docente Italiaans. Ik heb een bachelor - Leraar Italiaans en kunstgeschiedenis. Ik ben een ervaren docent die alle moderners methoden gebruikt.

Ik ben tweetalig opgevoed, ik kom uit Slovenië en mijn geboortestreek grenst aan Italië. Ik heb ook dubbel nationaliteit, Sloveens en Italiaans. Mijn familieleden wonen in Slovenië en Italië - dat is is een “mixed” gebied waar de invloed van Italiaanse taal en cultuur heel groot is. Verder heb ik Italiaans op middelbare school gehad en daarna heb ik Italiaans op universiteit gestudeerd. Ik ben Lerares Italiaanse taal en Kunstgeschiedenis.

Mijn studenten hebben verschillende motivaties om Italiaans te leren. Het is belangrijk om te herkenen wat jou eigen motivatie is. Ik probeer om mijn lessen te aanpassen aan de wensen, motivatie en aan de karakter van iedere student.

Ik heb interesse in andere mensen en ik vind dat mijn studenten snel op zijn gemaak voelen
en dat creëert een fijn omgeving om een taal te leren.

Daarnaast hou ik van kunst, schoonheid en poëzie.
Toen ik studeerde had ik op mijn kamer een kort gedicht van Salvatore Quasimodo, een Nobelprijs dichter uit Sicilië, geschreven op de muur :

Ieder staat eenzaam op het hart van de aarde
doorboord door een straal van de zon:
en opeens is het avond.

Ognuno sta solo sul cuor della terra
trafitto da un raggio di sole:
ed e subito sera

Wat ik leuk vind is dat Italianen zo temperamentvol zijn, ze tonen emoties en ze hebben veel liefde voor het eten, koken en aan tafel zitten met familie en vrienden. Dat is ook voor mij belangrijk.

Find out less

Education & Experience

arrow
Education

Bachelor- Docente Italiaans en Kunstgeschiedenis
Naast mijn leerervaring als docent Italiaans was ik ook een performer, illustrator en bewegingsleraar. Ik gaf bewegingslessen in Duitsland, bewegingstherapie in Londen en maakte solo shows voor volwassenen en kinderen in Slovenië. Mijn illustraties zijn verschenen in theater set design, mode tijdschriften en op cd-covers en kunstwerken.

Experience

Oorspronkelijk uit Slovenie heb ik in vier verschillende landen gewoond en gewerkt door het beroep van mijn man in film productie. Mijn gebortestreek grenst aan Italie. Ik ben tweetalig opgevoed en ik heb dubbele nationaliteit (Sloveense en Italiaanse).

Gedurende de jaren heb ik een langdurige ervaring opgedaan met het lesgeven aan niet-inheemse studenten, zowel in Slovenie als in het buitenland. In Nederland werkte ik bij BUAS University als Docent Italiaans en geef ik prive les via Apprentu

Educator

Studio Espresso

Diplomas

arrow

Reviews

arrow

Teacher availability

arrow