Mariëtte

Mariëtte

verified
Send message

About me

Ik ben Mariëtte en ben wijndocent en wijnadviseur. Ik vind het erg leuk om mezelf te blijven ontwikkelen op het gebied van wijn en breng mijn enthousiasme en kennis graag in de praktijk om deelnemers van de wijncursussen in Arkel meer te leren over wijn

Ik ben jarenlang docent recht geweest bij Avans Hogeschool, maar heb naast mijn toenmalige carriere verschillende wijnopleidingen gevolgd en diverse workshops en trainingen gegeven en ik mag mijzelf nu ook register vinoloog van de wijnacademie noemen.

Naast de SDEN3 wijncursus en de vinologenopleiding aan de Wijnacademie, heb ik ook de opleiding tot wijndocent afgerond bij Claudia van Dongen, Wijnvrouw van het jaar 2021.
Omdat wijn en eten natuurlijk vaak samen gaan ben ik daarnaast achtereenvolgend de Wijn & Spijs cursus bij de Academie van Gastronomie van Peter Klosse gevolgd, om daarna alles te leren over de perfecte combinatie van Kaas & Wijn bij Betty Coster van fromagerie L’Amuse.

Na mijn wijnopeidingen te hebben afgerond ben ik begin 2021 aan de slag gegaan in de rol van wijndocent & wijnadviseur. Mijn didactische achtergrond, mijn eigen liefhebberij en mijn kennis van wijn komen nu samen in de verschillende wijncursussen, workshops en proeverijen die ik geef.

De cursussen van Hart voor Wijn
Ik bied de wijncursussen aan namens Hart voor Wijn, de wijnschool van Nederland. De cursussen worden op meerdere locaties gegeven door het land door verschillende docenten. De cursussen zijn laagdrempelig en bestemd voor iedere wijnliefhebber of professional. De lessen worden georganiseerd op de leukste locaties en er is altijd veel interactie tussen cursisten onderling en de docent.

Wil jij een wijncursus volgen of heb je een andere vraag, je kunt direct een cursus boeken of mij een berichtje sturen. Ik help je graag verder.

Find out less

Offers

arrow

Education & Experience

arrow
Education

- SDEN3 wijncursus en de vinologenopleiding aan de Wijnacademie
- Opleiding tot wijndocent bij Claudia van Dongen, Wijnvrouw van het jaar 2021.
- Wijn & Spijs opleiding bij de Academie van Gastronomie van Peter Klosse gevolgd.
- Kaas & Wijn opleiding bij Betty Coster van fromagerie L’Amuse

Experience

- Wijndocent Mei 2021 2021 - heden
- Sommelier mooR: Wining & Dining Nov 2021 - heden
- Wijnconsulent De Kasteelhoeve mei 2021 - april 2022
- Wijndocent Gastvrij De Rooi Pannen Breda Nov 2021
- Docent HBO Recht 2012 - Aug 2014

Educator

Hart voor Wijn - locatie Arkel

Teacher availability

arrow

Map