Loesje

Loesje

verified
Send message

About me

Geboren als Bourgondiër en getogen binnen een horecafamilie is na mijn marketingstudie in Utrecht de horeca toch weer op mijn pad gekomen. Na verschillende baantjes ben ik in 2017 terecht gekomen bij het gerenommeerde restaurant Chocolat in Breda, begonnen in de bediening en inmiddels werkzaam als restaurantmanager en sommelier.

In mijn begindagen in de horeca ben ik begonnen met een eerste WSET wijncursus om meer basiskennis over wijn in huis te hebben. Maar al snel ontwikkelde ik een passie voor en nieuwsgierigheid naar wijn. Ik ben me verder gaan verdiepen en heb veel verschillende wijncursussen gevolgd. Het allerleukste aan baan is dat ik in het restaurant continue op zoek kan gaan naar de beste wijnspijs combinaties. Je merkt dat wijn totaal anders smaakt in combinatie met verschillende gerecht en andersom.

Wijn heeft mij zo gegrepen dat ik in 2020 heb ik meegedaan aan de jaarlijkse Wine Making Challenge. Een wedstrijd waar Nederlandse sommeliers de strijd met elkaar aangaan om de beste blend te maken van verschillende druivenrassen uit Spanje. En tot mijn verrassing heb ik die challenge uiteindelijk gewonnen. Dit was wederom een extra stimulans om mezelf nog meer te verdiepen in wijn, er valt nog zoveel te ontdekken, je raakt nooit uitgeleerd.

Naast mijn activiteiten bij Chocolat biedt is sinds een tijdje ook diverse wijnproeverijen aan bij Madam SAS in Breda centrum. Ik wil graag mijn kennis, passie en ervaring delen met anderen en ben aanvullend daar op ook de SDEN1 en SDEN2 wijncursussen aan het geven in samen werking met Hart voor Wijn. Op een laagdrempelige manier maak ik je wegwijs in de wereld van wijn.

De cursussen van Hart voor Wijn
Hart voor Wijn is de wijnschool van Nederland en biedt wijncursussen aan in o.a. Breda, Arkel, Leiden, Rotterdam en Amsterdam. Alle cursussen nemen je mee in de wereld van wijn en leiden je op tot echte wijnexpert. Je kunt starten als beginner met een wijncursus SDEN1, maar daarna ook SDEN2 en SDEN3 volgen. Na elke cursus is het ook mogelijk om optioneel jouw kennis te toetsen en een certificaat te halen door examen te doen bij het wijninstituut. De cursussen worden op leukste locaties gegeven door het land en gegeven door de allerleukste en beste docenten. De lessen zijn laagdrempelig met veel interactie en plezier tijdens de lessen en bestemd voor iedere wijnliefhebber of professional.

Wil jij jouw wijnkennis verder ontwikkelen, ik ontvang je graag bij één van mijn wijncursussen

Find out less

Offers

arrow

Education & Experience

arrow
Education

WSET wijncursus
SDEN 1, 2 & 3

Experience

2017 - heden: werkzaam bij Restaurant Chocolat in Breda als restaurantmanager en sommelier
2020: winnaar Wine Making Challenge

Teacher availability

arrow

Map