Kirsten

Kirsten

verified
4.7 (3 ratings)
Send message

About me

Als enthousiaste vinoloog geeft ik, Kirsten, les over wijn. Wijn wordt gemaakt om van te genieten én hoe meer je ervan weet, hoe leuker het wordt. De wijncursussen zijn sfeervol, leerzaam en toegankelijk. Voor iedereen wijnliefhebber, met of zonder wijnkennis. Genieten van goede wijn in een gezellige setting staat bij Hart voor Wijn altijd voorop.

Genieten van wijn doe ik al lang maar in 2017 zette ik de eerste stap om er meer over te leren. Toen ik voor het eerst het verhaal over de Amarone en Valpolicella Ripasso hoorde was ik onwijs geboeid door deze bijzondere manier van wijn maken en wilde ik meer leren. Tijdens vakanties ging ik graag langs wijnhuizen en in restaurants vond ik het steeds interessanter om iets uit te zoeken waar ik nog nooit van had gehoord. Daardoor proefde ik steeds vaker écht lekkere wijnen en ging de verschillen ontdekken. Naast al dat proeven is wat theorie natuurlijk ook noodzakelijk. Toen ik wat meer over wijn wilde weten naast dat het in rood, wit en soms rosé voorbij kwam, besloot ik mij in te schrijven voor de SDEN2 en SDEN3 wijncursus en al snel volgde de Wine2Move opleiding. Inmiddels heb ik ook de vinologenopleiding van de Wijnacademie afgerond.

Wijn zo zwart op wit blijft lastig want zonder een glas rood of wit blijft het stoffige theorie. Wie wat van wijn wil weten moet vooral veel proeven. Drinken mag ook. Het is vooral erg leuk om je eigen smaak in wijn te ontdekken en nieuwe stijlen te ontdekken. Tegelijkertijd is wijn en de wereld er om heen is groot en fascinerend. Hoe meer je van wijn weet, hoe interessanter het wordt. Veel mensen drinken met plezier een goed glas wijn en zouden graag iets meer over wijn willen weten.

Daarom organiseer ik SDEN wijncursussen. Afhankelijk van het niveau van de wijncursus, behandelen we de meest bekende wijnstreken en de wijnen. We bespreken hoe wijn wordt gemaakt en bespreken én proeven de bekendste druivenrassen uit de belangrijkste gebieden. Wat kun je ontdekken als je kijkt, ruikt en proeft aan wijn en waar komen die aroma’s vandaan? Ik deel graag mijn enthousiasme over wijn zodat jij er wat van kunt leren én er nog meer van kunt genieten. Want dat genieten van kwaliteitswijnen in een gezellige setting staat bij mij voorop.

Find out less

Offers

arrow

Education & Experience

arrow
Education

- Wijnacademie- Vinoloog - 2020 – 2021
- La Causerie - Wine2Move - 2019 – 2020
- SDEN 2 & SDEN 3 - 2018 – 2019

Experience

- Eigenaar - Hart voor Wijn - 2019 – heden
- Manager & Wijnbaas - Wijnwinkel Le Nord - 2020 – dec. 2021

Educator

Hart voor Wijn

Videos

arrow

Reviews

arrow

Teacher availability

arrow

Map