Jolanda

Jolanda

verified
5.0 (2 ratings)
Send message

About me

Als docent zie ik leerlingen steeds jonger en erger last krijgen van stress, soms worden ze er zelfs echt ziek van! Ook bij volwassenen loopt de stress op. Inmiddels 'zie' ik waarom iedereen wel een beetje last heeft van stress, ook ik. Ik noem het voor het gemak maar een blinde vlek. Door je brein te trainen, ongeveer zoals je je spieren traint, verklein je die blinde vlek. Je raakt daardoor minder snel uit balans, wordt weerbaarder en staat meer open voor nieuwe dingen.

Ik weet niet beter of ik wil altijd al overal alles van weten. De meeste kinderen verleren dat al jong, maar gelukkig bleef ik naar hartelust 'spelen' en ontdekken. Als oppas, redactielid, biochemisch ingenieur, trainer in techniekonderwijs, moeder, docent 1e graad humanistisch vormingsonderwijs, seculier theoloog, maar ook als initiator van diverse succesvolle sociale projecten. M'n nieuwsgierigheid is nog niet voorbij en ik sta nog vol verwondering midden in het leven. En er is steeds wel weer iets nieuws om aan te pakken, waarbij alle eerdere ervaring vaak best goed van pas komt.

Find out less

Offers

arrow

Profile video

arrow-right

Education & Experience

arrow
Education

- Instituut voor Mindfulness: MBSR/MBCT-trainersopleiding, als categorie 1 trainer (= vergoed door zorgverzekeraar, werkgever, UWV en gemeente/WMO) aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN.
- Mindfulness in Schools Project / MindfulKids A'dam: .b mindfulness curriculum; geschikt voor 10-27 jarigen
- diverse retraites

Experience

Vanaf zomer 2018 onderzoek ik hoe stilte vanzelfsprekender binnen ieders bereik kan komen en positief ervaren kan worden. Vanaf zomer 2019 geef ik regelmatig aandachttrainingen aan jongeren en volwassenen, zowel in groepjes als individueel, naar wens live, online of hybride.

Actief lid van de commissie 'onderwijs' (opgericht in september 2021) van de VMBN

Educator

Fully Mind

Videos

arrow

Reviews

arrow

Teacher availability

arrow

Map