Jeroen

Jeroen

verified
Send message

About me

Hoi, Ik ben Jeroen.
Veiligheid, openheid en het bieden van een luisterend oor vind ik één van de belangrijkste kernwaarden in mijn vakgebied. Sport en prestatie hebben altijd mijn interesse gewekt. Niet alleen het fysieke aspect, maar juist ook het mentale aspect. Om deze reden ben ik begonnen met de Bachelor Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Hier heb ik mij verdiept in de Sportpsychologie door hier verschillende colleges in te volgen. Daarnaast heb ik een handleiding geschreven voor de Sport Perfectionisme Test samen met een ervaren Sportpsycholoog. Mijn interesse voor het mentale aspect is hier alleen maar gegroeid.

Tijdens mijn Master Bewegingswetenschappen heb ik de focus gelegd op Sportpsychologie. Ik heb o.a. onderzoek gedaan naar het lichaamsbeeld van sporters. De mens achter de sporter is namelijk net zo belangrijk als de sporter zelf. Wie zich in het dagelijks leven goed voelt, neemt dit mee in de sport.

Ik vind het belangrijk om altijd in ontwikkeling te blijven en zoveel mogelijk te leren. Daarom ben ik nu bezig met het behalen van de accreditatie voor de Vereniging voor Sportpsychologie Nederland.

De mentale gesteldheid van mensen wordt vaak sterk onderschat. “Het zit tussen je oren!” is niet voor niets een gezegde dat vaak gebruikt wordt. Een goede prestatie kan uitblijven als iemand bijvoorbeeld angst of spanning ervaart. Dit is zonde! Door verschillende mentale technieken toe te passen in jouw leven, kun je nog beter met moeilijke situaties omgaan.

Is dit alleen nuttig in de sport? Ik ben van mening dat ook in de zakelijke wereld een Prestatie- en Sportpsycholoog kan helpen. Werknemers kunnen door hoge mentale spanning zich belemmerd voelen in hun (werk)prestaties. Dit met een burn-out tot gevolg. Door een juiste begeleiding en ondersteuning kan dit voorkomen worden. Verschillende mentale technieken kunnen werknemers helpen om beter om te gaan met lastige situaties. Wil je meer weten over sportpsychologie? Volg mij op Instagram of check eens mijn blogs.

In de praktijk werk ik met alle type sporters. Zo heb ik samengewerkt met Nederlandse topteams, maar ook met amateursporters. Sportpsychologie kan overal toegepast worden.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met mij op.

Thumbs up!

Sportieve groeten,
Jeroen Davids

Find out less

Offers

arrow

Education & Experience

arrow
Education

09-2019 tot heden:Postgraduate opleiding tot praktijk sportpsycholoog VSPN (WO), Vrije Universiteit Amsterdam

09-2018 tot 07-2019: Docentenopleiding voor het HBO (WO) Gezondheid gerelateerde studies, Vrije Universiteit Amsterdam

09-2017 tot 07-2019: Master Human Movement Science (WO), sportpsychologie track, Vrije Universiteit Amsterdam

09-2014 tot 07-2017: Bachelor Bewegingswetenschappen (WO), Rijksuniversiteit Groningen

Experience

Ik ben als sportpsycholoog begonnen op 02-02-2020. Sindsdien heb ik verschillende leuke trajecten afgerond met sporters, sportteams, trainers en coaches, zowel op amateur als op professioneel niveau. Zo heb ik een project uitgevoerd bij de Nederlands Cricket Bond.

Naast mijn werk als sportpsycholoog, werk ik als sportpedagoog bij Werkgever Sportclubs Den Haag (WSDH).

Educator

Prestatie en Sportpsycholoog Jeroen Davids

Diplomas

arrow

Teacher availability

arrow

Map