Fleur

Fleur

verified
Send message

About me

Op zoek naar een wijncursus Amsterdam? Schuif gezellig aan in het prachtige proeflokaal bij Special Wines. Hier organiseren we wijncursussen op verschillende SDEN niveaus, gegeven door docent Fleur van der Poll. Onze wijncursussen zijn een leuke manier om een wijnkenner te worden. We geven wijncursussen in kleine groepen voor persoonlijke interactie. Ongeacht het niveau staat proeven iedere cursusavond voor op: zo’n 8 tot 10 wijnen per avond. Het is dan ook de perfecte gelegenheid om meer wijnstijlen te leren kennen. Je gaat proefnotities leren maken én weet straks precies hoe je wijnaroma’s kunt ontdekken.

Als wijndocent ben ik regelmatig werkzaam bij Special Wines. Ook geef ik er regelmatig proeverijen en daarnaast heb ik samen met mijn moeder een eigen wijnimport bedrijf. Zelf heb ik de SDEN2, SDEN3 en Wine2Move opleiding gevolgd.
Alweer 4 jaar geleden zette ik mijn eerste stappen in de wereld van wijnen, en, terugkijkend, had ik deze stap kunnen zien aankomen, alleen nooit verwacht. Ik heb namelijk Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft gestudeerd en ben daarna aan de slag gegaan bij Unilever als Packaging Designer, een nogal technische richting die ver van de wereld van wijnen afstaat of ver lijkt af te staan. Dat gezegd hebbende, ik kom ook uit een gezin met hotello’s en zo lang als ik me kan herinneren zijn we opgegroeid met goed eten en een lekker glas wijn (dat tweede, op latere leeftijd uiteraard). Dus, ook ik raakte steeds meer geïnteresseerd in wat drink ik nou eigenlijk en hoe kan ik het nog lekkerder maken.

Heb je een vraag, stuur me dan een bericht, ik help je graag!

Find out less

Offers

arrow

Education & Experience

arrow
Education

Wijncursussen SDEN 1, 2 en 3
Wine2move

Experience

Ik geef regelmatig lessen, workshops en wijnproeverijen en heb daarnaast mijn eigen wijn-import bedrijf samen met mijn moeder.

Teacher availability

arrow

Map