Fleur

Fleur

verified
Send message

About me

Hi ik ben Fleur, Kunstenares met mijn eigen kunstcentrum in Leiden. Mijn beelden vinden hun oorsprong in ‘La condition humaine’. Wat is het om mens te zijn? Ik maak beelden in uiteenlopende materialen zoals bijvoorbeeld glas, keramiek textiel en brons. Naast mijn autonome werk, maakt ik beelden in opdracht en geeft ik les in eigen atelier.

Hoe ik zelf werk?
Wanneer ik mijn beelden maak, begin ik met een gedachte, gevoel. Ik kies het meest geschikte materiaal erbij, dat kan zelfs resulteren in een ‘augmented reality’ applicatie voor de telefoon. Maar een werk kan ook vanuit het materiaal onstaan. Ik houd van glas vanwege het uiterlijk van het materiaal.

Malgesmolten glas kan eruitzien als water, ijs, steen of teer. Gekleurd malgesmolten glas wordt vaak niet als glas herkend en kan daardoor een vervreemdend effect hebben. Ook werk ik graag met textiel. Ik heb een soort huid ontwikkeld van textiel en was, waarmee ik diverse sculpturen heb gemaakt. Met dat materiaal ga ik meer beelden maken, vanwege de translucente kwaliteiten en de huidachtige uitstraling.

In werk in mijn eigen atelier waar ik tevens sinds 2012 glascursussen aanbiedt, inloopmiddagen in mijn studio en workshops organiseer en begeleid voor groepen collega's, vrienden, familie of kinderfeestje.

Ik breng graag mijn expertise en enthousiasme over glas over, deel alle technieken en begeleid je bij het maken van je eigen kunstwerk. Ik zorg ook voor de gezelligheid en zo is er altijd voldoende koffie, thee en iets lekkers aanwezig.

Find out less

Offers

arrow

Education & Experience

arrow
Education

1998 Gerrit Rietveld Academie, glasvormgeving, Amsterdam
1995 Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, textiel-monumentaal, Den Haag

Experience

Fleur van den Berg heeft haar atelier in Kunstcentrum Haagweg 4 in Leiden. Haar beelden vinden hun oorsprong in ‘La condition humaine’. Wat is het om mens te zijn? Zij maakt beelden in uiteenlopende materialen zoals bijvoorbeeld glas, keramiek textiel en brons. Naast haar autonome werk, maakt ze beelden in opdracht Werk is opgenomen in particuliere verzamelingen en in museale collecties, nationaal en internationaal. Daarnaast geef ik sinds 2005 les en doe ik dat sinds 2012 in mijn eigen studio

Teacher availability

arrow

Map