Daniel

Daniel

verified
Send message

About me

Beste bezoeker, wat fijn dat je geïnteresseerd bent.

Mijn naam is Daniël en ik heb er werk van gemaakt om mensen bewust en vaardig te maken met hun emoties en levenskeuzes.

“Zo…! Hoe kom je daar nou weer op?” – is de reactie die ik meestal krijg.

Mijn persoonlijke studeer interesses lagen altijd aan de kant van sociologie, psychologie en filosofie. Gedrag, emoties en het leven fascineerden mij al vanaf de tiener jaren, toen vooral omdat ik mijzelf en mijn situatie wilde begrijpen.

Net zoals iedere docent die lang genoeg voor de klas heeft gestaan, leerde ik in de praktijk hoe uniek iedere persoon werkelijk is, maar ook dat iedere persoon interne worstelingen met zich meedraagt die bij de één meer zichtbaar zijn dan bij de ander. De innerlijke strijd met gevoelens, zelf-waarde en een levensdoel is uiteindelijk iets wat wij allemaal ervaren, maar waar zeer weinig van ons de nodige instructies of steun bij krijgen.

Kennis hebben over een onderwerp is één ding, maar het aantrekkelijk, begrijpelijk en interactief kunnen overbrengen is een vak op zich. Toevallig is podiumkunst een andere grote onderdeel van mijn leven...!
Vanaf mijn 11e jaar was ik begonnen met dansen (tapdance), waarna ik me verder ging specialiseren met breakdance, choreograferen en theater. Hiermee heb ik de genoegen gehad om als solo artiest op gigantische podia te staan, aan 6 grote tv-programma's mee te doen, en in 5 verschillende landen op te treden.
Na meer dan 20 jaar ervaring als artist weet je hoe je iets comfortabel, duidelijk en vooral "leuk" kunt overbrengen.

Vaak zijn de belangrijkste dingen die wij moeten horen of weten het zwaarst om tot ons te nemen, daarom kan de juiste aanpak soms cruciaal zijn.
Wanneer je open en eerlijk begint te spreken over de onderwerpen die ieder mens voor zichzelf al probeert te begrijpen, raken mensen erg betrokken, ze doen vrijwillig hun sociale maskers af en wordt de interactie terstond “echt”.

Weten waar je werkelijk voor leeft, hoe om te gaan met jouw (zware) emoties, waarom de meeste liefdesrelaties stuklopen of hoe je werkelijk jezelf kunt zijn, zijn onderwerpen die iedereen bezig houdt, omdat deze ook het meest bepalend zijn voor al onze levenskeuzes. Helder en objectief onderwijs hierin is echter extreem zeldzaam. Wetend wat voor culturele nood en belang er heerst voor deze kennis, kan ik niet anders dan mijn vaardigheden optimaal proberen te benutten om anderen hierin te kunnen helpen.

Find out less

Offers

arrow

Education & Experience

arrow
Education

gediplomeerd psycholoog (SNRO geaccrediteerd)

Experience

- meer dan 16 jaar als (gast)docent en coördinator in het onderwijs
- meer dan 18 jaar aan studie in levensfilosofie, gedragspsychologie en menselijke expressie
- meer dan 2 decennia als (internationaal) podium artiest

Educator

Waarheid in Actie

Diplomas

arrow

Teacher availability

arrow