Alex

Alex

verified
5.0 (3 ratings)
Send message

About me

Tijdens mijn studie in Rotterdam kreeg ik de kans om gitaar te leren bij docenten met verschillende achtergronden en invloeden (klassiek, latin, jazz, flamenco, Turks, Indisch, jazzcompositie en pop).

Dit bracht mij ertoe instrument te bestuderen en muziek vanuit meerdere invalshoeken en perspectieven te onderzoeken, waarbij ik aanvullende kennis verzamelde om de werking ervan volledig te begrijpen en samen te stellen.

Nadat ik een graad in pedagogiek had behaald, begon ik oefeningen en leersystemen te bedenken via mijn eigen methode, die ik in de loop van de tijd verfijnde. Vervolgens begon ik te onderwijzen wat ik had geleerd en ontwikkeld, eerst als privé-docent en daarna via muziekscholen.

Mijn prioriteiten als leraar en tijdens zijn gitaarlessen zijn ontwikkeling, motivatie en interesse. Het is inderdaad belangrijk dat er een constructieve evolutie is in het spel van de leerling, een constante wil om vooruit te gaan, evenals stukken / liedjes die hem of haar inspireren.

Het is belangrijk dat de leerlingen leren via een efficiënte en persoonlijke methode, maar ook vanuit hun eigen interesse en repertoire (verlanglijst).

In een lesles wordt de focus gelegd op:

• gitaarhouding, techniek en klank

• timing en gevoel voor ritme

• tokkelen en grooven

• muzikale interpretatie

• muziektheorie

• improvisatie

• repertoire (op het verlanglijstje van de student)

Werkmateriaal wordt altijd in drie dimensies gemaakt : partituren, videos en coaching.

Ik ontwerp de partituren zelf. Ik maak toegankelijke arrangementen van stukken of liedjes. Ook de methode en de oefeningen voor gitaartechniek komen uit eigen hand. De partituren zijn geschreven met een hybride notatie (muzieknotatie en tabnotatie), waarbij alle benodigde informatie over de rechter- en linkerhand wordt verstrekt.

Na overeenstemming te hebben bereikt over de te werken stukken of liedjes, krijgt de leerling de desbetreffende partituur. In de les speelt de leraar het live voor de leerling, zodat hij/zij een nog beter beeld krijgt van het stuk. Vervolgens legt ik het nodige uit om huiswerk voor te bereiden.

Ten slotte maakt Ik een videotutorial over het stuk of nummer dat voor de volgende les moet worden geleerd. Dit geeft extra ondersteuning bij het thuis oefenen, om twijfel te voorkomen en de motivatie hoog te houden.

Find out less

Offers

arrow

Profile video

arrow-right

Education & Experience

arrow
Education

Graad in pedagogie (AHK, Amsterdamse Conservatorium) (2020 - 2021)
Master in jazz compositie (Codarts, Rotterdamse Conservatorium) (2016 - 2018)
Bachelor in jazz gitaar en wereldmuziek (Codarts, Rotterdamse Conservatorium) (2010 - 2014)
Muziek Degree bij het Jazz Studio (België), optie jazz gitaar (2007 - 2010)
Hbo in klassieke muziek (Brusselse Academie, Belgie) (1994 - 2005)

Experience

Gitaar en muziektheorie leraar bij de Gitaar Academie (2018 - 2021)
Gitaar en muziektheorie leraar bij de Rotterdam School of music (2019 - 2021)
Gitaar en muziektheorie leraar bij de Rotterdam International School (2015 - 2019)

Educator

Codarts (Rotterdamse Conservatorium)

Diplomas

arrow

Videos

arrow

Reviews

arrow

Teacher availability

arrow

Map