Smaakvol Sicilië

Cursus type
Cursus
Leeftijden
18 - 99
Niveaus
Beginner, Medior, Ervaren, Geen ervaring vereist

"De culinaire traditie op Sicilië is bijna zo oud als de wereld” aldus een lofdicht op de Siciliaanse keuken uit 400 voor Christus.

Achtereenvolgens hebben de Grieken, Romeinen, Byzantijnen, Arabieren, Noormannen, Fransen, Spanjaarden en tenslotte de Engelsen Sicilië overheerst. Deze verschillende invloedsferen hebben allen hun sporen achtergelaten en de Siciliaanse keuken vervult hierdoor zijn eigen bijzondere rol in het totaal van de Italiaanse keuken.

Middels 10 verschillende gerechten gaan we de Siciliaanse keuken verkennen en begrijpen. Tradionele gerechten zoals Caponata di Melanzane (zoet-zure aubergine salade) en Involtini di pollo con salsa di pommodori piccante (kiprollade in pikante tomatensaus) komen aan bod, maar ook nieuwe gerechten staan op de kaart. Typisch Siciliaanse ingrediënten zoals pistachenoten, aubergine, bloemkool, sinaasappel, inktvis en zwarte olijven zullen uiteraard worden verwerkt en heel even zullen we ons op Sicilië wanen.

De Italiaanse gerechten eten we na afloop van de cursusavond gezellig samen op.

Een reader met theorie en recepten wordt aan het begin van de cursus uitgedeeld.

Lees minder

Aanbod

Smaakvol Sicilie voorjaar 2022

Inschrijving gesloten
Beschikbare plekken
10
Type locatie
Op een locatie
Plaats
Rijswijk
Prijs
Reguliere prijs: €169.95
Talen
Nederlands (Dutch)

Kook workshop Sicilië oktober 2022

Inschrijving gesloten
Beschikbare plekken
10
Type locatie
Op een locatie
Plaats
Rijswijk
Prijs
Reguliere prijs: €169.95
Talen
Nederlands (Dutch)

Smaakvol Sicilië voorjaar 2023

Inschrijving gesloten
Beschikbare plekken
10
Type locatie
Op een locatie
Plaats
Rijswijk
Talen
Nederlands (Dutch)

Kaart

Vergelijkbare cursussen

arrow