Course Check: kookworkshop Japans

“We hebben vijf heerlijke Japanse gerechten leren koken”

Altijd al een kookworkshop willen volgen? Onze vlogger Eliana ging Japans koken bij Het Zesde Geluk en maakte samen met haar medecursisten vijf heerlijke gerechten. Wil je de sfeer proeven? Kijk dan mee in de Course Check vlog!

Bekijk de vlog in 3.5 minuut en lees onder de video welke tips kok Jinaï al voor je heeft tijdens de workshop die Eliana volgde. Veel kijk-, lees- en kookplezier!

Jinai Looi geeft kookworkshops bij Het Zesde Geluk in Rotterdam, waar ze Eliana en haar medecursisten veel praktische tips geeft tijdens het koken. De cursisten werken samen als een groep en genieten aan het eind van de gerechten die ze hebben gekookt.

Welke gerechten kook je tijdens de workshop Japans?

Eliana: “We hebben Udon noodles gemaakt - deze zijn gaar als ze in de pan bewegen - , een kipgerecht, kleefrijstkoekjes, een koolgerecht, en mijn favoriet: gyoza’s. Deze staan ook wel bekend als dumplings.”

Hoe vouw je een gyoza?

Jinai: “De Japanse wijze is dat je aan twee kanten drie plooitjes maakt. Je start in het midden, waar je een denkbeeldige snijlijn maakt. Dit heet ook wel het spiegelpunt of snijpunt. Je knijpt het deeg dicht en maakt drie plooitjes aan één kant. Vervolgens doe je aan de andere kant hetzelfde. De eerste plooitjes moeten elkaar aanraken, ze mogen zelfs beetje over elkaar heen vallen.”

“De Japanse vouwwijze geeft drie plooitjes aan iedere kant” - Jinai Looi, kok Japanse keuken

Hoe zeg je in het Japans ‘eet smakelijk’?

Jinai: “We zeggen in Japan ‘itadakimasu’. Dat betekent niet ‘eet smakelijk’ maar ‘ontvang al het goede dat je hebt gekregen’. Dus zeg vooral ‘itadakimasu’ voordat je begint met eten :).”

Kook Blog1

Wat is de grootste plus van de kookworkshop?

Medecursisten Helen en Henk: “We hebben lekker gekookt en gegeten met een gezellige groep. En het is vooral heel toepasbaar: je werkt met makkelijke ingrediënten die iedereen kent, zodat je dit thuis ook kan maken. Het is niet te ingewikkeld, maar wel heel afwisselend.”

“Je leert gerechten koken die je thuis makkelijk nog een keer kunt maken” - Helen en Henk, medecursisten


Ook zin om nieuwe technieken te leren bij het koken, of nieuwe gerechten te ontdekken? Bekijk waar jij een kookcursus of kookworkshop kunt volgen bij jou in de buurt.