Course Check: bootcamp

"Met bootcamp training word je snel fit en krijg je een goede conditie"

Altijd al eens een bootcamp-les willen proberen? Of wil je weten hoe het is om met een energieke groep mee te trainen? Onze vlogger Leoni deed mee bij Mandy van Pure Health om haar eigen fitheid te testen. Kijk je mee?

Bekijk de vlog in 4 minuten en lees onder de video welke tips trainer Mandy al voor je heeft voor het trainen, aan de hand van de vragen van Leoni. Veel kijk-, lees- en bootcampplezier!

Mandy geeft vanuit Pure Health onder andere bootcamptrainingen, advies over voeding én ze werkt samen met haar klanten aan hun mindset. Vlogger Leoni trainde mee in Rotterdam, om je te laten zien wat je doet tijdens een bootcamp en hoe het is om in een groep te trainen. 

Wat heb je nodig voor een bootcamp training?

Leoni: “Je hebt meestal alleen een fitnessmatje nodig en sportkleding. De andere attributen worden door de trainer meegenomen. Mandy heeft bijvoorbeeld verschillende cattlebells (gewichten) en weerstandsbanden mee.”

Wat doe je tijdens een bootcamp training?

Mandy: “We werken op tijd dus je kunt je eigen tempo aanhouden. De eerste les mag je altijd een beetje cheaten. Het gaat erom dat je het naar je zin hebt en we werken natuurlijk naar jouw doel toe: om fitter te worden. Dus kletsen mag, maar er moet wel keihard gewerkt worden.”

Bootcamp Blog2

 “Tijdens de bootcamp wordt er rekening gehouden met wat mensen kunnen, dus iedereen kan meedoen” - Mandy, trainer bootcamp

Wie kan een bootcamp training doen? Kan het ook als je zwanger bent? 

Mandy: “Iedereen kan meedoen, omdat we rekening houden met wat mensen kunnen. Zo werkt de ene persoon met gewichten van 20 kilo, de ander met 4 kilo. Ook als je in verwachting bent kun je meedoen, je krijgt dan andere oefeningen als het nodig is.”

Hoe bouw je je conditie op? 

Mandy: “Door eigenlijk non-stop door te gaan in de les. Hiervoor wisselen we veel af in kracht en cardio, en wisselen we een oefening voor de upper body direct af met een oefening voor de lower body. Zo blijf je constant in beweging en hoog in je hartslag en ademhaling. Daar word je lekker snel fit van en je krijgt een goede conditie.”

 

“Door constant in beweging te blijven, blijf je hoog in je hartslag en ademhaling. En dáár word je lekker snel fit van.” - Mandy, trainer bootcamp

 

Sta je te springen om ook een bootcamp training te doen? En zoek je een goede trainer en leuke groep bij jou in de buurt? Bekijk dan waar jij kunt trainen bij jou in de buurt.