Fotografiecursus deel 3: De verdieping

Course type
Cursus
Ages
1 - 99
From
€ 109,00
Levels
Medior, Ervaren
Categories

Heb jij de basis van fotografie al onder de knie? Ken je alle basis instellingen en wil je je graag nog wat verdiepen? Dan is dit de fotocursus voor jou! Deze cursus bestaat uit drie lessen sluit perfect aan op Deel 2 van de fotocursus. Eén van de drie lessen is een praktijkles waarin je de techniek van deel 2 die nog niet helemaal onder de knie hebt kan verbeteren. We zetten niet alleen de puntjes op de i maar gaan ook verder in op geavanceerde instellingen die ontzettend nuttig en leerzaam zijn om nog meer uit je fotografie te halen.

Deel 1 en Deel 2 van de fotocursus helpen je in een korte tijd een goed eind op weg om beter te leren fotograferen. Je wordt niet alleen technisch beter en maar ontwikkelt ook een echte fotografische blik. In deze cursus zetten we de puntjes op de i van Deel 1 en Deel 2. We behandelen interessante instellingen en technieken die nog niet aan bod gekomen zijn tijdens de basiscursus, we gaan nog dieper in op compositie, de fotobesprekingen worden van een hoger niveau en de praktijkles is de uitgelezen kans om de techniek beter onder de knie te krijgen.

Wat ga je leren?

- De basis van nabewerking en het verschil tussen RAW en JPEG
- Hoe je dynamisch bereik en histogram in kunt zetten
- De techniek beter onder de knie te krijgen tijdens de praktijkles
- Wat een goede kleurenfoto maakt én wat een goede zwart-witfoto maakt
- Geavanceerde compositierichtlijnen
- Nabewerking

Je hoeft geen Lightroom, Photoshop of andere software aan te schaffen voor deze cursus. De basis van nabewerkingsprogramma’s is namelijk steeds hetzelfde. Wij laten je kennismaken met de basis van nabewerking en geven tips mee voor verschillende programma’s die je hiervoor kunt gebruiken. Ook gaan we in op het verschil tussen RAW en JPEG.

We gaan op een mooie locatie aan de slag om te fotograferen. Dit is een locatie in Nijmegen en vaak overleggen we ook even met de groep over een geschikte en leuke locatie. We geven wat brede opdrachten mee tijdens de praktijkles om je te prikkelen en uit te dagen. Verder is de praktijkles een ideaal moment om vragen te stellen als je ergens tegenaan loopt.

Ook gaan we verder in op compositie. Tijdens Deel 1 vertellen we je de basis van compositie aan de hand van handige richtlijnen. Nu bouwen we hierop voort: we bespreken minder bekende richtlijnen en focussen meer op waarom deze richtlijnen werken. Dat helpt je om deze richtlijnen nog beter in te zetten!Voor wie is de cursus geschikt?
De fotocursus deel 3 is geschikt voor iedereen die Deel 2 gevolgd heeft of die elders vergelijkbare kennis heeft opgedaan. Twijfel je of je genoeg kennis hebt voor deze cursus? Stel jezelf dan de volgende vraag: heeft het voor jou zin om Deel 2 te volgen. Is het antwoord nee? Dan heb je genoeg kennis om mee te doen. Is het antwoord ja, dan is het verstandig om eerst Deel 2 te volgen en daarna Deel 3.

Find out less

Offers

Avondcursus startdatum: 19 oktober

Book now
More information
Date/time
10/19/2022, 5:30 PM
Price
€ 109,00
Frequency
3
Languages
Nederlands (Dutch)

Avondcursus startdatum: 29 november 2022

Book now
More information
Date/time
11/29/2022, 6:30 PM
Price
€ 109,00
Frequency
3
Languages
Nederlands (Dutch)

Comparable courses