Fotografiecursus deel 1: Basiscursus

Course type
Course
Ages
1 - 99
From
€ 109,00
Levels
Beginner, Medior, No experience needed
Categories

Wil jij op vakantie foto's maken waar andere écht van onder de indruk zijn? Wil je bijzondere momenten mooier vastleggen? Of gewoon een mooie foto kunnen maken van ieder mogelijk onderwerp? Dan is deze fotocursus iets voor jou! Tijdens deze cursus geven wij je de handvaten om beter te leren fotograferen. Zo weet jij straks het verschil tussen een kiekje en een echt goede foto.

De échte basis

Hoewel veel foto cursussen vaak met de techniek beginnen, geloven wij dat een foto die scherp en goed belicht is, niet per definitie een goede foto is. Daarom hebben wij het omgedraaid: we willen je eerst leren fotograferen en daarna pas focussen op de techniek.
De échte basis kun je dus niet alleen met een dure camera volgen, maar ook met een compactcamera of zelfs een smartphone.

Deze cursus is perfect voor jou als je alleen beter leren fotograferen, maar niet zo nodig van de automatische stand af hoeft. Wil je graag je camera van A tot Z leren kennen? Dan raden we je aan om eerst deze cursus te volgen en aansluitend deel 2: de Techniek.

Wat ga je leren?

- Wat de 5 vormgevingselementen zijn en hoe je deze kunt gebruiken
- Hoe je ongeacht het onderwerp altijd een mooie foto kunt maken
- Hoe je een mening kunt vormen over andermans foto’s én je eigen foto’s
- Hoe je met een fotografische blik kunt kijken


De 5 vormgevingselementen

Je gaat tijdens deze basiscursus fotografie kennismaken met de vijf vormgevingselementen van de fotografie, de bouwstenen van elke foto. Wij leren je wat de elementen zijn en hoe je ze kunt gebruiken. Wanneer kies je bijvoorbeeld voor frontaal licht en wanneer voor tegenlicht? Wat is het effect van het aannemen van een ander standpunt? En zijn er compositierichtlijnen die je kunnen helpen om betere foto’s te maken? We werken met duidelijke voorbeelden en gerichte oefeningen, zodat je ze volledig eigen kunt maken.

De basiscursus fotografie is geschikt voor iedereen met weinig tot geen kennis van de fotografie. Maar deze module kun je ook prima volgen als je al wel veel technische kennis hebt en je een beter oog voor beeld wil ontwikkelen.

Find out less

Offers

Avondcursus, startdatum: 7 september 2022

Book now
More information
Date/time
9/7/2022, 5:30 PM
Price
€ 109,00
Frequency
3
Languages
Nederlands (Dutch)

Avondcursus, startdatum 18 oktober 2022

Book now
More information
Date/time
10/18/2022, 5:30 PM
Price
€ 109,00
Frequency
3
Languages
Nederlands (Dutch)

Comparable courses