Struinen in de Zuid-Hollandse duinen

Course type
Workshop
Ages
18 - 99
From
€ 95,00
Levels
Beginner, No experience needed

Voor deze fotoworkshop gaan we naar 1 van mijn favoriete kustgebieden. Tussen Scheveningen en de Wassenaarse slag ligt het waterwingebied Meijendel, een uitgestrekt duingebied van ruim 1.860 ha. De Wassenaarse slag vormt de grens tussen Meijendel en het noordelijker gelegen Berkheide. Beide gebieden vormen tezamen het grootste aaneengesloten duingebied van Zuid Holland en zijn aangewezen als Natura 2000 gebied. Tijdens elk seizoen heeft Meijendel zijn charmes, dus je kunt hier eigenlijk het hele jaar door terecht.
Niet alleen de natuur op de vierkante centimeter is er interessant. Bijzondere vogels in het gebied zijn onder meer de geoorde fuut, blauwborst, roerdomp en woudaap. Meijendel is daarnaast ook erg wildrijk; er leven reeën, vossen en enkele damherten.

In het najaar kleurt de duindoorn de aanwezige hellingen oranje doordat de bessen rijp worden, ze zijn precies rijp in de tijd dat duizenden lijsters en andere zangvogels de duinen passeren op weg naar hun overwinteringsgebieden.

Een groot deel van Meijendel is afgesloten voor het publiek en we kunnen niet overal zomaar van de paden af. Maar het opengestelde gebied is interessant genoeg voor onze fotografie. Meijendel hoort bij de top 10 van beste vogelgebieden van Nederland met 250 soorten, waarvan ruim 90 soorten ook daadwerkelijk broeden in het gebied. Verder zijn er 34 soorten libellen waargenomen en in de vochtige duinvalleien bloeien diverse soorten orchideeën.

Tijdens deze fotoworkshop gaan we het gebied breed fotograferen. Je kan zowel met je reguliere lenzen als je macrolens aan de slag. De onderwerpen in Meijendel zijn eindeloos; Stuivende duinen, insecten, boomkikkers, planten, waterpartijen en het strand.

De workshop is geschikt voor fotografen van ieder niveau en we zullen naast de technische kant van de fotografie ook ingaan op de kunst van het kijken. De compositie en je standpunt ten opzichte van je onderwerp is vaak de basis voor een minder- of meer geslaagde foto.

Programma:
Na een korte kennismaking onder het genot van een kop koffie of thee met een hartige snack vertrekken we naar het duingebied. We richten ons op een goede techniek, strakke composities en voor de gevorderde fotografen zullen we aan de slag gaan met creativiteit om van de alledaagse onderwerpen bijzondere foto's te maken.

Inclusief: snackbreak en mineraalwater
Benodigdheden: Een digitale (spiegelreflex)camera, macrolens of je huidige set lenzen met tussenringen, statief

Find out less

Offers

Struinen bij de Hollandse Duinen Juni '22

Book now
More information
Date/time
6/12/2022, 5:00 AM
Price
€ 95,00
Frequency
1
Educator
Photo United
Languages
Nederlands, English

Comparable courses