Mindfulness privécursus

Course type
Les
Ages
18 - 99
From
€ 387,00
Levels
Beginner, Geen ervaring vereist, Medior
Categories

In deze cursus gaan we actief aan de slag met mindfulness.

Maar wat is mindfulness precies?
Mindfulness betekent: bewust aandachtig zijn in het hier en nu, op een niet (ver)oordelende manier. Dat lijkt simpel, maar blijkt vaak lastig in onze drukke levens. Er gebeurd veel tegelijk en het is soms lastig je gegrond te voelen. Door het oefenen van acceptatie, openheid, loslaten, vriendelijkheid en mildheid ontstaat ruimte om vanuit innerlijke rust te leven. Hierdoor kan je beter omgaan met de lastige keuzes, conflicten en andere dingen uit het leven. Dit kan je gelukgevoel zeker vergroten en je relaties verbeteren.

In deze cursus gaan we aan de slag met een combinatie van oosterse (m.n. uit het boeddhisme) meditatietechnieken en moderne inzichten uit de westerse psychologie. Deze combinatie zorgt voor een krachtige en effectieve methode. Dit maakt eeuwenoude wijsheid praktisch toepasbaar op het werk, thuis, in relaties en bij spanning of stress.

Steeds vaker spreken mensen van het belang van mindful zijn. Wetenschappelijk neurologisch onderzoek wijst namelijk uit dat de invloed van mindfulness op de fysieke en mentale staat van de mens bijzonder positief is. Het bevordert de gezondheid en het algemeen gevoel van welbevinden.

Mindfulness is voor iedereen nuttig die zijn of haar kwaliteit van leven wil verbeteren. Het werkt ontspannend en bevordert bovendien contact met emoties, intuïtie en het lichaam. Het verdiept je zelfkennis, zelfvertrouwen en helpt je bij het maken van lastige keuzes. Aandachtig leven helpt om automatische patronen, zoals negatief denken, piekeren, somberheid, wegdromen en overmatige angst los te laten en verbetert de concentratie. In een training leer je meditaties (liggend, zittend, bewegend, staand) en verschillende (aandachts) oefeningen, op een gestructureerde manier. De training is geschikt voor mensen met en zonder ervaring met mediteren.

Wij verzorgen de cursussen onder professionele begeleiding.
De workshop is privé te boeken of als kleine groep.

Find out less

Offers

Mindfulness Coaching Den Haag

Educator
mindfulnessleren
Languages
Nederlands (Dutch)

Privé cursus mindfulness 1 persoon

Duration
150 minutes
Frequency
8
Price
€ 387,00
Book now

Teacher availability

Comparable courses