Chantal

Send message

About me

Hoi! Mijn naam is Chantal, aangenaam kennis te maken. Ik ben de bedenker van Bewuste Kids. Ik ben getrouwd en mama van 7 kinderen. Drie van onze kinderen zijn via adoptie bij ons gekomen.

Tijdens mijn leven heb ik geleerd dat ik door het ontwikkelen van aandacht, balans en compassie het juiste gereedschap in handen heb gekregen om met uitdagingen, gedachten en emoties om te gaan. Ze geven me het inzicht en de vrijheid om op een vriendelijke manier te reageren. Dat geeft rust in mijn hoofd en veel vreugde.

Ook kinderen staan voor allerlei uitdagingen. Door het ontwikkelen van aandacht krijgen ze hulpmiddelen in handen waarmee zij zichzelf kunnen kalmeren en geruststellen. Ze worden zich meer bewust van wat zij innerlijk en uiterlijk ervaren en de kracht van zelfreflectie. Het is als het “vullen van je koffer”: met deze vaardigheden ben je goed uitgerust om de reis van je leven te maken..

"Het gaat om de reis en niet om de bestemming"
Vaak vertel ik aan de kinderen dat we samen even van de snelweg af gaan en een wandeling gaan maken op een zandpad. Tijdens de wandeling gaan we kijken hoe het nu echt met je gaat; hoe gaat het met je adem en je zintuigen en welke boodschap geeft jouw lichaam je, kun jij je bijvoorbeeld goed ontspannen, ken jij je gedachten? je emoties? Kun je goed voor jezelf zorgen? en voor een ander? en wat is geluk? Door aanwezig te blijven bij wat er gebeurt realiseren kinderen zich dat zij kunnen bepalen welk antwoord ze op een situatie geven ook al hebben ze de situatie zelf niet in de hand. Het wandelen op een zandpad is niet altijd even makkelijk, het gaat ook niet zo snel als je soms zou willen. De focus ligt op het proces, daar kunnen we invloed op uitoefenen. Het gaat om de reis en niet om de bestemming.

Wat ik merk is dat kinderen zich nog bijna alles herinneren van de wandeling en er met plezier op terugkijken. Het groeien gaat door, ook na de sessies. Dat is precies de reden waarom ik met heel mijn hart dit werk doe. Ik geef de kinderen iets mee waar ze de rest van hun leven profijt van hebben.

Ik hoop je graag te ontmoeten.

Liefs, Chantal

Find out less